Bemutatkozás

Ügynökségünk 2019-ben alakult, tevékenységével a nemzeti és a helyi értékeink érvényesítését hivatott szolgálni a kortárs magyar kultúra megmutatkozásának minden szintjén és ágazatában. Elkötelezett szándékunk, hogy a magyar kultúra, az alkotók és alkotások legyenek ismertek, elérhetők, és legyenek jelen Magyarország mellett a világ minden pontján.
Globális kultúra nem létezhet európai kultúra nélkül, európai kultúra nincs nemzeti kultúrák, így magyar kultúra nélkül, és nincs a helyi közösségek kulturális élete nélkül. Kulturális örökségünk, élményeink és szellemi életünk mennyiségi és minőségi kínálata közösségünk jövőjét határozza meg.

Küldetésünknek tekintjük a magyar kulturális élet szereplőinek támogatását, szellemi gyarapodásának elősegítését, a kultúrában betöltött szerepünk megőrzésének segítését. Ugyanakkor jelentős erőforrásokat fordítunk a magyar anyanyelvű művészek és alkotásaik külföldi megmutatkozásaira is.
Két igazgatósággal – Irodalmi Szakmai Igazgatóság, Könnyűzenei Igazgatóság – fogtunk össze, és támogatások folyósításával igyekszünk az alapító okiratunkban foglaltakat minőségi és korszerű módon megvalósítani. A támogatások igénybevételének érdekében gondoskodunk az átlátható pályázati rendszer működtetéséről.
Tevékenységünk egésze meg- és áttekinthető a honlap menüpontjaiban, így megtalálható az ügynökségünk szerkezeti felépítése, a működését gondozó igazgatóságok, programigazgatóságok, műhelyek elérhetőségei, tevékenységének összefoglalói és programajánlói.

Honlapunkkal - tevékenységünk bemutatása mellett - hasznos és könnyen elérhető információkkal kívánunk szolgálni látogatóinknak. Itt értesülhetnek az általunk szervezett hazai és határon túli rendezvényekről, programokról, pályázatainkról, megjelentetett folyóiratokról, kiadványokról, valamint minden olyan eseményről, amelyben ügynökségünk fő- vagy társszervezőként vagy partnerként vesz részt.

Bízva abban, hogy oldalunk hasznos eligazítást nyújt látogatóink számára, kellemes böngészést kívánunk!

Petőfi Ügynökség Nonprofit Zrt.