Halmos Béla Program

A Halmos Béla Programiroda fő küldetése – Halmos Béla szellemi hagyatéka nyomán – a népzenével foglalkozó művészek és hozzájuk társuló tevékenységek, platformok, művészeti ágak támogatása.

A programiroda idén több régi program megtartása mellett újakat is beemel. Ilyen az idén induló Ethno Camp Hungary is, ahol a fiatalok egymást taníthatják és fejleszthetik mentori koordináció mellett, kapcsolatokat építhetnek és közös projekteken dolgozhatnak. A nemzetközi zenetábor-hálózat a világ több, mint negyven országában van jelen. Újdonság továbbá a mentorálási program és zeneipari fejlesztő workshopok is, ahol prominens szakemberek segítik a zenekarokat eligazodni és boldogulni a hazai és nemzetközi zenei piacokon.

Az Iroda további küldetései közé tartozik a folkklub-hálózat bővítése, ahol a helyi közösségek találkozhatnak, folklór-témájú programokon, előadásokon és koncerteken vehetnek részt; a portfóliós zenekarok támogatása kiegészítő támogatásokkal, fellépésekkel; a népzene és világzene hazai, határon túli és nemzetközi hírnevének építése. Folytatódik a Hungarian World Music Guide kiadványsorozat is: ez a magyar népzenei, világzenei előadókról és a hazai szcénáról mutat átfogó képet, valamint kiajánlóként is működik.

A Programiroda célja minden eddigi és leendő pályázó munkáját segíteni, valamint a magyar népzene és világzene elismertségét növelni, lehetőségeit bővíteni. A magyar népzene és világzene a világon egyedülálló értékünk, ezt támogatni és fejleszteni nemcsak feladat, de misszió is – kulturális felelősségünk.