Hajógyár

A Petőfi Kulturális Ügynökség popkulturális csatornája, a Hajógyár a több mint 30 különféle műsorral, első körben YouTube-csatornával és közösségimédia-oldallal rajtolt el, azzal a céllal, hogy bemutassa a kortárs magyar kultúra legfőbb értékeit, a már ismert előadóktól egészen a legfrissebb tehetségekig. A fősodorba tartozó alkotók mellett találkozhatunk a műsorokban – műfaji megkötéstől mentesen – a hazai underground alakjaival is. A hangsúly az értékteremtésen van, legyen szó a klasszikus értelemben vett magaskultúra vagy a populáris kultúra szereplőiről.

A Hajógyár tartalmaiban nemcsak népszerű alkotók pályájáról, életéről tudhatunk meg többet, de külön videósorozatokban ismerhetjük meg a tánc, az irodalom és a képzőművészet tehetségeit.

A klasszikus portrék és interjúműsorok mellett a Hajógyár gasztronómiai, turisztikai ajánlóműsorokkal is rendszeresen jelentkezik, de a felületen olyan tartalmakkal is találkozhatunk, amelyekben az előadók különleges környezetben adják elő dalaikat vagy a dalszerzés folyamatába avatják be a nézőt.

A Hajógyár kreatív csapatának fő küldetése, hogy egy közös, interaktív platformra gyűjtse a magyar kortárs kultúra értékteremtő alkotóit azzal a közönséggel, amelynek tagjai már online vizuális és audiócsatornákon fogyasztanak médiatartalmakat. Ahogy a Hajógyár szlogenje is mondja: „Megszületett a popkultúra új otthona.”